Rådgivning: relationer mellem mennesker og dyr 

Rådgivning menneske dyr relationer

Dyreadfærdsterapeut med +20 års erfaring

Jeg har mere end 20 års erfaring med at rådgive hunde- og hesteejere som dyreadfærdsterapeut, ligesom jeg har 20 års erfaring som terapeut for mennesker.
Det er min erfaring at den vigtigste faktor i hvordan dyret trives er relationen med dets menneske eller mennesker.

Få hjælp til livet med dyr

Jeg tilbyder hjælp og rådgivning til livet med dyr. Forståelse for og anvendelse af viden om dyrets adfærd er vigtige skridt mod et lykkeligere relation mellem menneske og dyr.

En vellykket kommunikation er også et vigtigt skridt

Både ved at lære dyret hvad vi vil kommunikere, men i lige så høj grad forstå hvad dyret kommunikerer til os. Vi ved ikke hvad hunden eller hesten tænker, men ud fra vores viden og vores erfaring kan vi forsøge at forstå hvad den kommunikerer.

Jeg har ingen tvivl om at det ikke er anderledes for dyrene end for os; Hvis dem vi er sammen med, fatter os og respekterer det de fatter, får vi mere tillid til og ro i livet. Og at det modsatte stresser menneske såvel som dyr. Også dyr har behov for at føle sig trygge i den sammenhæng, den gruppe, familie de indgår i. Tryg i relationen til mennesket.

At forstå dyrs reaktioner

For at forstå dyrets reaktioner, skal vi kigge på hvordan kommunikationen mellem os og dem fungerer, undersøge hvordan dyrets naturlige behov, både psykisk og fysisk, kan dækkes og sidst men ikke mindst: Undersøge dyrets miljø, dvs for fx familiehund hvordan er der i familien, hvordan har ejeren det?

For hundene som bor med os hele tiden, betyder det meget hvordan stemningen er og hvordan ejeren har det, for hestene har det stor betydning hvordan ejeren optræder i håndtering og eventuel træning; er ejeren bange, føler sig ikke god nok og hvordan kommer det til udtryk i relationen med hesten?

”Problemhunde og -heste” er ikke problemer, vi har problemer med at leve med dem

Kontakt mig for oplysninger om rådgivning, foredrag mm.