Truels Vallø bisgaard

Truels Vallø Bisgård
Biologisk traumeterapi Truels Vallø Bisgaard

Arbejdslivet – Inde og ude

Mit arbejdsliv er således fordelt i mellem mit terapiarbejde udenfor hvor dyrene deltager og med individuelle sessioner med klienter inden døre.

Dyreassisteret terapi i det fri

I dag arbejder jeg med klienter i udendørs, dyreassisteret terapi hvor vi er udenfor sammen med dyrene og dét de kan bidrage med. Dette arbejde er især med børn/unge og mennesker med udviklingsforstyrrelser.

Relationel psykoterapi indendøre

Indenfor arbejder jeg med relationel psykoterapi. For mine klienter gælder generelt at det er mennesker der ønsker at kunne mærke dem selv bedre og hele de sår livet har givet dem på vejen. Dybere ændring af vores måde at være i verden på, kræver en længerevarende terapeutisk relation.

Den gode terapeutisk relation

Livet er hårdt, og det at finde en god terapeutisk relation kan være en støtte til at bære livet og finde mere tilfredshed som et menneske der lever i overensstemmelse med sig selv.

Jeg arbejder som relations terapeut på at leve i overensstemmelse med, hvordan jeg mærker livet

Født i 1967

Gift med Susse som jeg har levet sammen med siden 1992. Vi har to børn som begge er flyttet hjemmefra.

Jeg har de senere år arbejdet intensivt i Fonden Ingen Bliver Efterladt på at skabe en institution for udviklingshæmmede voksne. Bl.a min datter Tilde, som har Downs syndrom. Måske har du set os i tv serien Ups, vi er voksne på TV 2 (forår ’23, genudsendt igen efterår ’23 og vinter ’24) sæson 2 foråret ’24.

Dét at være far til Tilde har givet meget; udfordringer og glæder, og har i høj grad været med til at forme min skæbne.

Jeg lever med Tildes mor, Susse, på Tudsegård, uden for Holbæk. Her er heste, hunde, høns og udsigt over Lammefjorden.

Her har vi terapilokaler til både individuel terapi og grupper.

Udover Tilde har vi Albert, der er hendes lillebror uden det ekstra kromosom.

Arbejdet som dyreadfærdsterapeut

Som ung arbejdede jeg med poesi og musik. Som familiefar lagde jeg kunsten på hylden.

Tjente min hyre som kultur medarbejder i Dansk Røde kors asylafdeling og senere som støttelærer for skoleelever på autismespektret. Vores første familiehund voldte os store kvaler og interessen for dyrenes adfærd blev vakt i mig.

Det førte mig til uddannelsen som dyreadfærdsterapeut og arbejdet med rådgivning af hunde- og hesteejere, træning af dyr og foredrag om adfærd og træning. I studiet af dyreadfærd gælder at enhver adfærd tjener individets balance, overlevelse – med et af den verdens ord; homøostase. Dét dyret gør, tjener dets balance.

Sideløbende med lærer og dyreadfærdsterapeut job, begyndte jeg så småt at arbejde med tankefeltsterapi og gjorde mine første erfaringer som terapeut.

I arbejdet med mine egne dyr og fra det jeg så med andres dyr, forstod jeg at mange af problemerne vi oplever med dyrene stammer fra os selv.

Jeg tog kursusuddannelse som heste/rideterapeut og begyndte også at arbejde som sådan.

Jeg blev fuldtids selvstændig.

Hesteassisteret terapeut uddannelse

Uddannelserne og min erfaring satte mig i stand til at holde foredragsrække om dyreassisteret terapi og tilbyde uddannelse i dette. Fire hold fuldførte uddannelsen her på Tudsegård fra 2012-2018.

Praktiserende hesteassisterede terapeuter, uddannet hos mig

Arbejdet som relationel terapeut for mennesker

Mit personlige arbejde i egenterapi førte mig til uddannelsen som relationel biologisk chok-traume terapeut.

Med tiden arbejdede jeg mere og mere som terapeut for mennesker. Menneskedyrets adfærd tjener, som med andre dyr, vores overlevelse, balance – homøostase. Hvis vi udvider forståelsen af adfærd til, ikke kun det vi kan observere udenfor, men også vores tanker, bliver det klart, at den måde vi også tænker også om os selv, positivt eller negativt, altid skyldes at det engang har tjent vores overlevelse.

Det er derfor nødvendigt at forstå, hvordan det på et givent tidspunkt blev en god ide fx at tænke dårligt og selvudslettende om sig selv.

Dette er blevet en grundantagelse i mit arbejde i mit arbejde som terapeut med mennesker. Akkurat ligesom min forståelse af relationens betydning for et menneskes udvikling. Både når vi formes i vores tidlige år og i relationen med terapeut hvor vi forsøger at hele de sår vi har med os.

SFPP – Skolen for psykotraumalogi og psykoterapi

Denne forståelse forsøgte jeg sammen med min kollega Kirsten også at bibringe vores studerede til relationel psykoterapeut. En 4-årig uddannelse der afsluttedes i 2023.

Startede i 2019 sammen med Kirsten Kleinert, Skolen For Psykotraumatologi og Psykoterapi, SFPP.

Vi uddannede fra 2019-23 et hold psykoterapeuter og tilbyder kurser i relationel psykoterapi.

Uddannelse og certificeringer

Uddannet dyreadfærdsterapeut fra Etologisk Institut

Uddannet biologisk traumeterapeut fra Skolen for psykosomatik og efteruddannelse derfra.

Jeg har gået i individuel terapi og supervision siden 1989. Herudover har jeg deltaget i forskellige inspirationskurser af terapeutisk karakter.

Jeg er certificeret Tankefeltterapeut (Callahan technique).

Jeg tilbyder terapi på (udover dansk;) norsk, engelsk, fransk.

 

CV

2019-23 Leder og underviser på uddannelsen til relationel psykoterapeut på Skolen For Psykotraumatologi og Psykoterapi, SFPP, sammen med Kirsten Kleinert.

2012-2017 Uddannet 4 hold hesteassisterede terapeuter ved Happyhorses. 2-årig terapeutisk uddannelse.

2006- Terapeut med Hesteassisteret terapi, tankefeltterapi, relationsorienteret psykoterapi.

2002-2007 Støttelærer for elever med autisme

2002- Dyreadfærdsterapeut. Rådgivning om og træning af heste og hunde.

1996-2002 Voksenpædagog Dansk Røde Kors, Asylafdeling.

Digter, sanger, sangskriver.